Masterclass Bouwbiologie

De masterclass is een hele mooie introductie in de bouwbiologie. Voor elk onderwerp die wordt behandeld, is er een expert uit de markt die er meer over verteld.

Bouwmaterialen handelaar

Een must om te begrijpen hoe we onze huizen en gebouwen gezonder kunnen maken!!

Docent bouwkunde

Buitengewoon interessante materie, overgebracht door inspirerende sprekers.

Architect

Het is een ontzettend interessante en waardevolle introductie in de wereld van het Biologisch bouwen. Naast theoretische kennis, worden er veel praktijkvoorbeelden gegeven en delen experts vanuit verschillende disciplines hun ervaringen in hun vakgebied. De Masterclass Bouwbiologie is toekomstgericht en een must voor de duurzame bouwer!

Aannemer

Het is een no-brainer voor een ieder die bij duurzaam en circulair bouwen betrokken is. Het is een eye-opener die je door laat denken en zorgt voor een veel gezonder en integralere bouwproces.

Groene verfleverancier

Masterclass Bouwbiologie

Begin 2022 is gestart met een Masterclass Bouwbiologie. De Masterclass is een cursus van vier dagdelen waarbij wordt kennisgemaakt met de bouwbiologie.
Het gaat over ecologisch bouwen, natuurlijke bouwmaterialen en bouwbiologische meettechniek. Naast theorie is er plaats voor praktijk presentaties/oefeningen in ecologisch bouwen, kalkhennep, strobouw, leemstucwerk en stralingsmetingen. Klik hier voor het programma. Het wordt o.a. gegeven door deskundigen die een opleiding hebben gehad bij het IBN in Duitsland. Dat is hèt toonaangevende instituut op het gebied van bouwbiologie in de wereld.

Voor mensen die enthousiast zijn geraakt om zelf ook bouwbioloog te worden is het een goede kennismaking om vervolgens de Duitstalige of Engelstalige online leergang bij het IBN te volgen. Bij deze cursus kan daarover meer informatie worden gegeven.

De kosten voor de masterclass bedragen € 1.000 excl btw (€ 1.210 inclusief btw). Deelname is beperkt tot 20 personen.

Deelnemers ontvangen een deelname-certificaat als alle dagdelen met succes zijn bijgewoond.

Planning

De derde reeks zal na de bouwvak in 2023 starten en plaatsvinden op 14 september, 12 oktober, 23 november en 18 januari. Dat zijn donderdagnamiddag en avond van 15:00 uur tot 21:00 uur.

Aanmelden

U kunt zich alvast aanmelden als belangstellende voor een komende reeks. Dat kan op info@hibertad.nl . Als de definitieve data bekend zijn zullen wij u dan op de hoogte stellen.

Dijkhuis de bouwbiologische aannemer

De masterclass bouwbiologie wordt gehouden in het gebouw van Hibertad wat gesitueerd is naast Dijkhuis Aannemersbedrijf in Hardenberg. Vandaar dat de masterclass op deze website wordt bekend gemaakt.

Eberhard Dijkhuis verzorgt de masterclass (met een aantal gastsprekers) en eventuele mails en aanmeldingen zullen vanaf de bouwvak niet meer vanuit Hibertad lopen maar via Dijkhuis.