Masterclass Bouwbiologie

De masterclass is een hele mooie introductie in de bouwbiologie. Voor elk onderwerp die wordt behandeld, is er een expert uit de markt die er meer over verteld.

Bouwmaterialen handelaar

Een must om te begrijpen hoe we onze huizen en gebouwen gezonder kunnen maken!!

Docent bouwkunde

Buitengewoon interessante materie, overgebracht door inspirerende sprekers.

Architect

Het is een ontzettend interessante en waardevolle introductie in de wereld van het Biologisch bouwen. Naast theoretische kennis, worden er veel praktijkvoorbeelden gegeven en delen experts vanuit verschillende disciplines hun ervaringen in hun vakgebied. De Masterclass Bouwbiologie is toekomstgericht en een must voor de duurzame bouwer!

Aannemer

Het is een no-brainer voor een ieder die bij duurzaam en circulair bouwen betrokken is. Het is een eye-opener die je door laat denken en zorgt voor een veel gezonder en integralere bouwproces.

Groene verfleverancier

Masterclass Bouwbiologie

Begin 2022 is gestart met een Masterclass Bouwbiologie. De Masterclass is een cursus van vier dagdelen waarbij wordt kennisgemaakt met de bouwbiologie.
Het gaat over ecologisch bouwen, natuurlijke bouwmaterialen en bouwbiologische meettechniek. Naast theorie is er plaats voor praktijk presentaties/oefeningen in ecologisch bouwen, kalkhennep, strobouw, leemstucwerk en stralingsmetingen. Klik hier voor het programma. Het wordt o.a. gegeven door deskundigen die een opleiding hebben gehad bij het IBN in Duitsland. Dat is hèt toonaangevende instituut op het gebied van bouwbiologie in de wereld.

Voor mensen die enthousiast zijn geraakt om zelf ook bouwbioloog te worden is het een goede kennismaking om vervolgens de Duitstalige of Engelstalige online leergang bij het IBN te volgen. Bij deze cursus kan daarover meer informatie worden gegeven.

De kosten voor de masterclass bedragen € 1.000 excl btw (€ 1.210 inclusief btw). Deelname is beperkt tot 20 personen.

Deelnemers ontvangen een deelname-certificaat als alle dagdelen met succes zijn bijgewoond.

Planning

De eerste reeks, die voorjaar 2022 plaatsvond, was op zaterdagen in maart, april, mei en juni van 9:00-14:00 u.

De tweede reeks, die in het najaar 2022 gestart is, vond plaats op donderdagnamiddag/avond van 15:30-21:00 u.

 

Vervolgens is het doel jaarlijks afgewisseld een reeks op zaterdagmorgen en op donderdagmiddag worden ingepland.
De volgende reeks zal, bij voldoende belangstelling na de zomer 2023 starten.

Aanmelden

U kunt zich alvast aanmelden als belangstellende voor een komende reeks. Dat kan op info@hibertad.nl . Als de definitieve data bekend zijn zullen wij u dan op de hoogte stellen.