Hibertad Challenge

Hibertad

 

Hibertad Challenge 2018

Op 16 mei 2018 heeft de finale plaatsgevonden van de tweede Hibertad Challenge. Elf ROC’s uit Nederland deden hieraan mee.

De opdracht van dit jaar bestond uit het ontwerpen van een circulair en ecologisch Tiny house van max. 40 m2. (zie wedstrijd reglement)

De studenten kregen circa 10 weken de tijd om hun Tiny house te ontwikkelen. Uiteindelijk hebben de beste ontwerpen van de verschillende ROC’s hun school vertegenwoordigd. De inzendingen zijn vervolgens beoordeeld en op woensdag 16 mei 2018 was de finale in Amersfoort. Acht inzendingen gaven een pitch die onderdeel van de beoordeling vormde. De kwaliteit van de inzendingen lag ook dit jaar weer heel hoog. Verschillende inzendingen lagen vooraf dicht bij elkaar en de presentatie maakte uiteindelijk het verschil.

Het Alfa College uit Hoogeveen werd uiteindelijk eerste met een klein verschil op de tweede plaats van ROC A12 uit Ede. De derde plaats werd behaald door MBO Utrecht die ROC Friese Poort uit Leeuwarden net voorbij ging in de finale.

De best inzending ontving een wisselbokaal en een prijs van € 250. (Dit bedrag werd aangeboden door Oldenboom Groep)

Het was een fantastische finale. Mede door de presentatie van Marjolein Jonker. Ze is pionier van de Tiny house movement in Nederland.

Volgend jaar zal in januari 2019 de kick off van de derde editie van de Hibertad Challenge plaatsvinden.