Hibertad Challenge

Hibertad

Hibertad Challenge 2019

Op woensdag 30 januari 2019 is de derde Hibertad Challenge gestart. Dit jaar deden11 ROC’s uit Nederland mee. Helaas zijn daarvan een aantal afgevallen vanwege lastige inpassing in het lesprogramma. De Kick Off vond plaats bij de winnaar van 2018: Alfa College uit Hoogeveen. De opgave van 2019 bestond uit het ontwerpen van een circulair kantoorgebouw voor het bedrijf RPP te Nieuwleusen.

De finale vond vervolgens plaats op woensdag 22 mei bij Technova College te Ede. De beste inzendingen van alle ROC’s deden mee en hielden een pitch voor de andere studenten en de jury. Inzet was  de Wisselbokaal van de Hibertad Challenge een een prijs van € 250,= die ter beschikking is gesteld door Oldenboom.

De inzendingen waren ook dit jaar van hoog niveau en tijdens de finale konden nog extra punten worden verzameld voor de beste presentaties. Uiteindelijk was het verschil tussen de top drie zo klein dat kleine details en deze presentatie de doorslag hebben gegeven.

Voor de derde keer werd MBO Utrecht derde. Elke keer zeer goed bij de top drie, maar ook dit jaar helaas geen winnaar. Tweede werd Noorderpoort uit Stadskanaal en eerste werd dit jaar Landstede uit Harderwijk. De opdrachtgever RPP uit Nieuwleusen zal zeker onderdelen uit de inzendingen kunnen gebruiken voor het komend jaar te bouwen circulair bedrijfspand.

Tijdens de finaledag werd een inspirerende uitleg over Interface gegeven door Geanne van Arkel. Erg bijzonder hoe dit bedrijf al sinds 1994 bezig is met duurzaamheid en na 2020 verder wil gaan dan “Mission Zero”: Factories as forest, producten met een negatieve CO2 balans en productieketens die ook goed zijn voor anderen! Dat is de toekomst: “Positive Spaces”.

Kortom een succesvolle Hibertad Challenge 2019 die ook in 2020 weer zal worden georganiseerd!