Hibertad Challenge

Hibertad

 

Hibertad Challenge 2019

Op woensdag 30 januari 2019 is de derde Hibertad Challenge gestart. Ook dit jaar doen weer 11 ROC’s uit Nederland mee. De Kick Off vond plaats bij de winnaar van 2018: Alfa College uit Hoogeveen. De opgave van 2019 bestaat uit het ontwerpen van een circulair kantoorgebouw voor het bedrijf RPP te Nieuwleusen. Het wedstrijdreglement kan hier gedownload worden.

De finale zal plaatsvinden op woensdag 22 mei te Ede bij ROC A12. De beste inzendingen van alle ROC’s dingen dan mee voor de Wisselbokaal van de Hibertad Challenge een een prijs van € 250,= die ter beschikking is gesteld door Oldenboom.

Op 16 mei 2018 heeft de finale plaatsgevonden van de tweede Hibertad Challenge. De opdracht van vorig jaar bestond uit het ontwerpen van een circulair en ecologisch Tiny house. Het Alfa College uit Hoogeveen werd uiteindelijk eerste met een klein verschil op de tweede plaats van ROC A12 uit Ede. De derde plaats werd behaald door MBO Utrecht die ROC Friese Poort uit Leeuwarden net voorbij ging in de finale. Het was een fantastische finale. Mede door de presentatie van Marjolein Jonker. Ze is pionier van de Tiny house movement in Nederland.